Зареєструйтесь на нашому сайті, щоб отримати додаткові можливості!

Дякуємо за реєстрацію!

Авторизация

УЧАСТЬ У КВІТНЕВИХ СТУДІЯХ ГУМАННОЇ ПЕДАГОГІКИ

Северинчук Людмила Анатольевна

19 квітня 2018 року представники навчально-практичного центру самопізнання та особистісно-професійного самовдосконаленняпедагогічних працівників Черкаського обласного інституту післядипломної освіти взяли участь у студіях гуманної педагогіки, що відбулися у Київському міському будинку вчителя (модератор Зінаїда Хоменко).

Тетяна Черкашина, доктор педагогічних наук, професор кафедри педагогіки і освітнього менеджменту, президент Черкаської Ліги культури презентувала основи педагогічної системи самопізнання та самовдосконалення суб’єктів педагогічної діяльності, охарактеризувала критерії культури окремих складових індивідуального ресурсу сил, запропонувала учасникам студій самодіагностичні методики для дослідження особистісних якостей. Нею було представлено багатожанровий літературний доробок Емми Піньковської та самодіагностичний інструментарій (тести), які допомагають системно здійснювати самопізнавальну діяльність. Слухачі із задоволенням ознайомилися з представленоютаблицею «Леонардо», яка спонукала зазирнути у свій внутрішній світ, замислитися над математикою духовних законів, наприклад: «Від любові до ненависті – один крок, а від ненависті до любові – двадцять сім кроків». Томуу сучасному світі потрібно берегти та примножувати енергію любові не тільки в собі, а також в оточуючих людях, яким ти її даруєш». На завершення свого виступу Тетяна Вікторівна декламувала вірш «Енергія любові» Е.Піньковської, який був сприйнятий оплесками, а декого з присутніх змусив пустити сльозу.

Людмила Северинчук, начальник служби у справах дітей Черкаської райдержадміністрації, аспірант Інституту проблем виховання НАПН України, під час свого виступу ознайомила слухачів з напрямками роботи навчально-практичного центру самопізнання та особистісно-професійного самовдосконаленняпедагогічних працівників, наголосила на ефективності впровадження педагогічної системи самопізнання та самовдосконалення суб’єктів педагогічної діяльності в напрямку родинного виховання учнів. Докладно розповіла про діяльність Центру у різних групах слухачів: від учнів шкіл до класних керівників та заступників директорів з виховної роботи (з врученням сертифікатів про підвищення кваліфікації).

Емма Піньковська, письменниця, громадський діяч, лікар за фахом, голова Товариства жінок м. Фастів, провела медіа-лекцію «Духовні основи сучасної сім’ї», завдяки якій слухачі дізналися про походження сім’ї, особливості її устрою в різні історичні періоди та передумови створення повноцінної сім’ї на сучасному етапі розвитку суспільства. Підкреслено, що період змін – це можливість для самовдосконалення, і на сучасному етапі людство повинно формувати культуру споживання як матеріальних благ, так і часу, сил, знань своїх ближніх, тобто перейти від егоїстичного мислення «я, я, я» до мислення у форматі «вони + я» та «ми».

Зінаїда Хоменко, модератор заходу запевнила, що слухачі вражені, з якою радістю та ентузіазмом лектори ділилися своїми надбаннями. Вона так відгукнулася про проведену зустріч: «Цим чарівним жінкам вдалося і тримати увагу присутніх, і здивувати і надихнути своїм власним прикладом самопізнання, самодисципліни, самозростання. Гуманна педагогіка – це чіткі правила перш за все для дисциплінування самого себе. Завдяки цый зустрічі по-новому, на більш високій величній ноті прозвучав для нас, слухачів, вислів українського філософа Григорія Сковороди: «Сенс людського існування – подвиг самопізнання». Зрозуміло, що кожен з нас може здійснити цей подвиг, стати героєм підвищення духовної культури серед співгромадян, варто лише докласти зусилля волі, щоб впорядкувати в собі три дієслова «ХОЧУ, МОЖУ, ТРЕБА!».

Майже кожен зі слухачів висловив своє враження тим, з якою радістю та ентузіазмом лектори ділилися своїми надбаннями у самопізнанні. Багато хто захотів докладніше ознайомиться з представленою методикою самопізнання та самовдосконалення.

IMG 926e26f23451c95fc79d0d5ebcd14576 V IMG 20180419 174637
IMG 20180419 150648 cr IMG bbbfabd45713188f649c98d521f83809 V

Додати коментар

Захисний код
Оновити