Зареєструйтесь на нашому сайті, щоб отримати додаткові можливості!

Дякуємо за реєстрацію!

Авторизация

ВІДГУК НА УЧНІВСЬКІ ЕКРАНІЗАЦІЇ ЗА ТВОРАМИ ІЇ САПІНОЇ

Аносова Анастасия Викторовна

Відеоролик «Не збреши» містить у собі п’ять фрагментів відзнятих за сюжетом книги Ії Сапіної «Потрясіння». З цієї книги автори ролику – учні Кам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 Кам’янської міської ради Черкаської області, обрали надзвичайно актуальну проблему сучасності – неправдивість і через ряд епізодів показали як важливо викорінювати в собі цю ваду з самого дитинства, вчитися думати самостійно і брати відповідальність за свої вчинки, якими б вони не були. В кожному епізоді з головною героїнею відбуваються певні події, через осмислення яких вона розуміє ціну правдивості і починає цінувати те право дихати вільно, яке вона дає.

Другий відеоролик «Повагою на повагу», відзнятий тією ж командою авторів за однойменним оповіданням Ії Сапіної з книги «Потрясіння», занурює нас у сюжет, який пробуджує в нас віру в добро і вчить дивитися на оточуючих людей добрими очима. Автори змогли обрати та проілюструвати найголовніше з сюжетної лінії водночас захоплюючи увагу і емоційністю акторів, і деталями інтер’єру, яким надано достатньо уваги, і цитатами з оповідання, які надихають на міркування про себе і своє ставлення до інших.

При перегляді відео є і хвилювання за головну героїню, і співпереживання, і радість, коли віра в людяність і гідність кожного принесла відповідні плоди – принцип «повагою на повагу» допоміг у дуже непростій і небезпечній ситуації.

Надзвичайно імпонують старанність, з якою юні актори передають переживання – різноманітні почуття й емоції, які переживають герої. Варто відмітити і роботу оператора й монтажера, які зробили фільми легкими і приємними у перегляді.

А факт, що сценаристами, режисерами, акторами першого і другого планів виступили звичайні старшокласники сільської школи Черкаської області викликає повагу  не тільки до них, а й до педагогів, які їх навчають, виховують, надихають. І віриться, що такий посил віри в правду і добро від молоді найде відголос в умонастроях наших сучасників. 

Екранізації за творами Ії Сапіної організували: Короленко Людмила Віталіївна, заступник директора з навчальної роботи та Клименко Жанна Юліївна, заступник директора з виховної роботи Кам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 Кам’янської міської ради Черкаської області в рамках науково-методичного семінару «Теоретичні і методичні засади педагогічної системи самопізнання і особистісно-професійного самовдосконалення: практичний аспект». Науковий керівник, автор і ведуча семінару Черкашина Т. В., доктор педагогічних наук, професор кафедри педагогіки і освітнього менеджменту КНЗ «ЧОІПОПП ЧОР», со-ведуча семінару Северинчук Л.А., кандидат педагогічних наук.

Додати коментар

Захисний код
Оновити