ОСОБИСТИЙ ПОГЛЯД НА ОПОВІДАННЯ "НАОДИНЦІ ІЗ СОБОЮ" З КНИГИ ІЇ САПІНОЇ "ПОДОЛАННЯ"
Шапошник Наталія Віталіївна,
слухач курсів "Культура духовного здоров'я" м. Фастів
У цьому оповіданні автор розкриває нові кути і складнощі процесу самопізнання. Особисто для мене, отримана інформація була не лише цікавою, а й особливо корисною, тому що прикладом виступали педагоги.
Письменниці вдалося тонко й із знанням справи перерахувати основні недоліки, а за сумісництвом і проблеми, які можуть виникати у людей, пов’язаних із педагогічною діяльністю. Внутрішньо я погодилася і сприйняла всі коментарі з приводу цього. Дійсно, педагогам, як і представникам інших професій, притаманні амбіційність, марнославство, образливість, заздрість і звичайно ж – самолюбування. Букет, прямо скажемо, такий собі.
Але авторка недаремно підняла саме цю тему для роздумів. Якщо людина стала на шлях самопізнання, у першу чергу, слід виявляти в собі, саме ці негарні, неприємні якості. Тоді у тебе буде змога швидше виправитись, стати кращим – це і є головною метою у самопізнанні.
|
Безпосередньо мені дуже сподобалася інформація про людей, які занадто себе ідеалізують. А саме, фраза: «Каждый человек, который старается сделать что-то не просто, но творчески, ожидает награды». Перелік же винагород, мене просто вразив. - премії; - кар’єрне зростання; - слава; - популярність; - послідовники. |
![]() |
Коли ти сам пройшов ці фази – це одне, коли твої друзі їх проходять – це друге, і, нарешті, коли ти про це читаєш – це треті, зовсім інші, відмінні відчуття. Розумієш, як це виглядає зі сторони, і лишається тільки хитати головою.
Оповідання дуже вдале, написане невимушено, легко. Читається на одному диханні. А про інформативну цінність вже краще й не скажеш.
Література
Зображення взято:http://sam-kuznec.ru/karernyiy-rost/