МІЙ ШЛЯХ У САМОПІЗНАННІ
На семінар Емми Анатоліївни Піньковської «Культура духовного здоров’я» я прийшла майже сім років тому, в 2013 році, в непростий період свого життя. Прийшла і залишилась. З першого заняття мене вразила таблиця «Леонардо», а в подальшому інтелект, ерудиція, вміння говорити, тримати аудиторію викладача теорії самопізнання.
Зацікавила книга «Хто ти?» [1] своїм сонячним сяянням обкладинки та приписом «Спаси і збережи». А дійсно, хто я? І чому така втомлена, розгублена, переповнена сумнівами «наприкінці» життя?
Я почала читати, читати і ще раз читати книги Е. А. Піньковської, відвідувати семінари, чекати їх, ходити на практичні заняття. Не все розуміла, не з усім погоджувалась, але це тільки ще більше додавало цікавості і спонукало до заглиблення в сам процес.
Дуже допомагали влучні підказки та підтримка колег по самопізнанню, членів Товариства культури «Світло» на практичних заняттях. Стільки нового і цікавого побачила в глибинах своєї свідомості, а ще знаходила відповіді на питання, які ставило життя.
Прийшло розуміння, що методика Емми Анатоліївни унікальна і охоплює всі сфери життєдіяльності, а таблиця «Леонардо» дає змогу розкласти всі свої почуття, бажання, помисли по поличках, тобто сходинках та підсходинках.
Так поступово зникли і втома, і розгубленість, покращився характер завдяки бажанню стати завтра хоч трохи кращою, ніж була вчора, як і радить автор системи самопізнання і самовдосконалення. Усвідомлення того, що цей процес безкінечний, надихає ставити перед собою нові і нові задачі.
Мій емоційний стан вдало передають рядки із поетичної збірки "Енергія любові":
«Перебирая струни чувств
Открыла Вечность Беспредельную.
И не хожу уже, но мчусь,
Едва касаясь чуда в деланье.
Поет душа, ликует дух!
И, даже разум, страж гордыни,
Смирясь, что нет в нем мнений двух
Мне другом лучшим стал отныне» [2, с. 58].
«…И поняла! Что я – в Раю.
Где то, что надо, всем Дают» [2, с. 11].
Тож вдячна долі, Всевишньому, що маю змогу доторкнутись до даної методики і особисто знати авторку, працездатність, терпіння, благородство, мудрість якої викликають в мені почуття глибокої пошани.
Література