Зареєструйтесь на нашому сайті, щоб отримати додаткові можливості!

Дякуємо за реєстрацію!

Авторизация

ПРО ЛЮБОВ ДО НЕДРУГІВ І ВОРОГІВ

Муляр В'ячеслав Володимирович

До уваги читачів пропонуються авторські роздуми про сенс християнської заповіді «Любіть ворогів ваших, благословляйте тих, хто проклинає вас, і моліться за ображаючих і проганяючих вас».

Мені здається виконувати цю заповідь важко, але можливо. Для цього необхідно перебудувати свою свідомість, розуміння ситуації, яка відбувається (конфлікт, суперечка, нерозуміння і т.д.) і ставлення до неї.

Це потрібно для того, щоб самому не увійти в небезпечний стан роздратування, образи, що призведе згодом до втрати енергії, розчарування і, можливо, до захворювання.

Це потрібно для того, щоб не продукувати негативні думки в навколишній простір і, таким чином, не притягувати до себе масу поганих мислеобразів, які будуть впливати на процеси життєдіяльності.

Це потрібно для того, щоб не руйнувати ще більше душевну нестабільність твого гонителя, кривдника, ворога.

Це потрібно для того, щоб врятувати себе самого, а значить «навколо врятуються тисячі».

Це потрібно для того, щоб своїм прикладом (хоча б собі самому) надати приклад культури взаємин вищого рівня.

Така поведінка людини є надійним захистом від різної хули, тому що не дозволяє утворюватися різним енергетичним діркам в аурі і важлива для виховання свого клітинного розуму. І також для того, щоб в організмі не накопичувати антипсихічну енергію.

Як я це виконую?

1. Намагаюся по можливості не допустити таких ситуацій.

2. Якщо вони виникають, намагаюся розібрати ситуацію за параметрами "до бою", "під час бою", після бою" і намагаюся вести себе відповідно до відомих правил:

  • не бери участі в тому, в чому взяло участь твоє роздратування;
  • «Юпітере, ти сердишся? Значить, ти не правий!»;
  • дотримуйся правила: якщо нічого не можеш зробити зі своїм роздратуванням, відступи від об'єкта роздратування через 1 хвилину;
  • в момент роздратування не шукай в собі погані думки про свого співрозмовника, а шукай в ньому 3-5 позитивних властивостей.

Іноді я використовую фразу «Мир вам!», і відразу йду.

3. Любити і благословляти складніше, хочеться навчитися не ображатися і не дратуватися і, як можна швидше, знайти причину в собі, а потім постаратися благословити і полюбити ворога, кривдника одним із способів:

  • знайти у ворога 5-7 хороших якостей;
  • промовити молитву «Боже, дай мені мудрості на мирний результат розмови! Дай мені терпіння і розуміння!»;
  • усвідомити, що поточна ситуація дана за законом причин і наслідків і потрібно спробувати розв'язати її позитивно;
  • згадати, що твій кривдник – дзеркало тобі, твоїм негативним якостям.

Література

  1. Пиньковская Э. А. Кто ты? ерия книг «Спаси и сохрани») / Э. А. Пиньковская. – Черкассы : Издатель Чабаненко Ю. А., 2011. – 814 с.
  2. Пиньковская Э. А. Эгология (серия книг «Спаси и сохрани») / Э. А. Пиньковская. – Черкассы : Издатель Чабаненко Ю. А., 2012. – 438 с. – с табл.
  3. Пиньковская Э.А. Детектор лести (серия книг «Спаси и сохрани») / Э. А. Пиньковская. – Черкассы : Издатель Чабаненко Ю. А., 2013. – 436 с.

Lubite vragov

Додати коментар

Захисний код
Оновити