Зареєструйтесь на нашому сайті, щоб отримати додаткові можливості!

Дякуємо за реєстрацію!

Авторизация

ПІДСУМКИ РОБОТИ НАД РОЗДІЛОМ «ОДКРОВЕННЯ» З КНИГИ Е.А. ПІНЬКОВСЬКОЇ «ДЕТЕКТОР ЛЕСТОЩІВ»

 

Трофимчук Алла Михайлівна

 

«Одкровенняце те, що несподівано розкриваєдостеменно сенс. Робить ясним, зрозумілим щось, до тої пори невідоме» [1, с. 42].

Синонім одкровенню – ясновидіння, яке пояснюється як тонка проникаюча прозорливість, що ґрунтується на великому життєвому досвіді [1, с. 43].

Щодо великого життєвого досвіду, цікавими є міркування автора стосовно проявів у чималої кількості дітей талантів у царині математики, фізики, астрономії, біології, хімії; також поезії, музиці, вокалі.

Якщо дивитися на такі процеси з точки зору матеріалістичних догм, то виникає питання – звідки в дітях ці таланти, яким так мало років?

Відповіді необхідно шукати, як радить автор, піднімаючи свою свідомість на більш високий рівень поза матеріалістичними догмами, знаходячись у гармонії, співдружності, у взаємоповазі між усіма створіннями Природи та, особливо, у царині людства; власне для цього і продовжується рід людський, щоб досягати висоти у думках, у почуттях, для вдосконалення.

Якщо чиста думка зявилась у серці, то одкровення проявиться – це і буде духовна творчість. Головне, щоб у пориві не забувалось правило чистоти, безкористя і не скасовувався закон любові до свого ближнього як до самого себе.

Критерієм правильності руху людини у напрямку набуття доброчесності буде потрапляння у схожу ситуацію, де припустилася помилки, або не на 100 % вчинила по совісті та справедливості, тобто, вступить у дію закон причин та наслідків.

Не було випадковістю те, що саме в час, коли я готувала цю доповідь на практичне заняття нашої групи, вирішувала непросту ситуацію на роботі і саме мені дісталась така тема. Багаторазове перечитування розділу «Одкровення» в книзі «Детектор лестощів» Емми Піньковської навело мене на шлях вирішення проблеми. Для цього я повинна була усвідомити, насамперед для себе: чи щирі та чисті мої наміри, на що спрямовані мої дії, чи я справедлива, чесна та законослухняна людина у даній ситуації. Та врешті-решт запитала себе: мої наміри та дії слугують добру, вони є безкорисливими?

«Оскільки противники бувають досить хитрими та підступними, то інтриги їх будуть жахливими для того, хто повстане проти них» [1, с. 46]. Це речення допомогло тримати внутрішню зібраність і пильність.

У той час мені було важко та я отримала відповідь-пораду як діяти: «Парадокс полягає у тому, що саме у цьому оточенні брехні, підступності, злобливості та фальші нашому герою необхідно встояти. Але головне – не відповідати противнику його зброєю: не опуститися до інтриг та хитросплетінь проти тих, хто тебе ображає, протиставляючи хитрощам – правду, підступності – щирість. Той, хто встоїть на висоті – отримує перемогу у дусі. Хоча зовні зазвичай він виглядає переможеним» [1, с. 46].

І дійсно: виникає полегшення, коли не звернув з обраного шляху, відчуваєш силу та стійкість [2, с. 49]. У серці відчуваєш гармонію, тому що немає спустошеності, озлобленості. Навпаки, бачиш свої недоліки, недопрацювання. Виникає бажання не припускатися їх у подальшому.

Головне – пробачаєш своїм опонентам та дякуєш Небесам за допомогу, у подоланні перешкод на обраному шляху.

Література

  1. 1. Пиньковская Э.А. Спаси и сохрани, том 3, «Детектор лести». – Черкассы: издатель Чабаненко Ю.А., 2012, 438 с. +2 таблицы.
  2. 2. Самопізнання і самовдосконалення в схемах, формулах, таблицях: навчально-методичний посібник / за загальною редакцією Е. А. Піньковської, Т. В. Черкашиної. – Черкаси: Видавець Чабаненко Ю.А., 2018, 152 с.

trubyashchii angel

Додати коментар

Захисний код
Оновити