Зареєструйтесь на нашому сайті, щоб отримати додаткові можливості!

Дякуємо за реєстрацію!

Авторизация

Аносова А.В. Відгук на учнівські екранізації за творами Ії Сапіної

ВІДГУК НА УЧНІВСЬКІ ЕКРАНІЗАЦІЇ ЗА ТВОРАМИ ІЇ САПІНОЇ

Аносова Анастасия Викторовна

Відеоролик «Не збреши» містить у собі п’ять фрагментів відзнятих за сюжетом книги Ії Сапіної «Потрясіння». З цієї книги автори ролику – учні Кам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 Кам’янської міської ради Черкаської області, обрали надзвичайно актуальну проблему сучасності – неправдивість і через ряд епізодів показали як важливо викорінювати в собі цю ваду з самого дитинства, вчитися думати самостійно і брати відповідальність за свої вчинки, якими б вони не були. В кожному епізоді з головною героїнею відбуваються певні події, через осмислення яких вона розуміє ціну правдивості і починає цінувати те право дихати вільно, яке вона дає.

Другий відеоролик «Повагою на повагу», відзнятий тією ж командою авторів за однойменним оповіданням Ії Сапіної з книги «Потрясіння», занурює нас у сюжет, який пробуджує в нас віру в добро і вчить дивитися на оточуючих людей добрими очима. Автори змогли обрати та проілюструвати найголовніше з сюжетної лінії водночас захоплюючи увагу і емоційністю акторів, і деталями інтер’єру, яким надано достатньо уваги, і цитатами з оповідання, які надихають на міркування про себе і своє ставлення до інших.

При перегляді відео є і хвилювання за головну героїню, і співпереживання, і радість, коли віра в людяність і гідність кожного принесла відповідні плоди – принцип «повагою на повагу» допоміг у дуже непростій і небезпечній ситуації.

Надзвичайно імпонують старанність, з якою юні актори передають переживання – різноманітні почуття й емоції, які переживають герої. Варто відмітити і роботу оператора й монтажера, які зробили фільми легкими і приємними у перегляді.

А факт, що сценаристами, режисерами, акторами першого і другого планів виступили звичайні старшокласники сільської школи Черкаської області викликає повагу  не тільки до них, а й до педагогів, які їх навчають, виховують, надихають. І віриться, що такий посил віри в правду і добро від молоді найде відголос в умонастроях наших сучасників. 

Екранізації за творами Ії Сапіної організували: Короленко Людмила Віталіївна, заступник директора з навчальної роботи та Клименко Жанна Юліївна, заступник директора з виховної роботи Кам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 Кам’янської міської ради Черкаської області в рамках науково-методичного семінару «Теоретичні і методичні засади педагогічної системи самопізнання і особистісно-професійного самовдосконалення: практичний аспект». Науковий керівник, автор і ведуча семінару Черкашина Т. В., доктор педагогічних наук, професор кафедри педагогіки і освітнього менеджменту КНЗ «ЧОІПОПП ЧОР», со-ведуча семінару Северинчук Л.А., кандидат педагогічних наук.

Додати коментар

Захисний код
Оновити