Зареєструйтесь на нашому сайті, щоб отримати додаткові можливості!

Дякуємо за реєстрацію!

Авторизация

БАТЬКИ

Рац Татьяна Николаевна

У главі «Батьки» книги «Детектор лестощів» автор Емма Піньковська розкриває, якими якостями повинні володіти відповідальні громадяни, щоб їх нащадки були здоровими і фізично, і морально.

Якщо підходити до цього питання принципово, то мають право бути батьками, учителями, цілителями і суддями тільки люди освічені, аристократичні в манерах і доброзичливі в думках. Які судять суворо спочатку себе, потім інших, люблять «ближнього, як себе самого». Здібні зцілювати раз і назавжди від недуг, попереджаючи ускладнення і повторення хвороби [1, с. 404].

Батьками у духовному сенсі можна бути також для дітей, яких усиновили, для похресників, для послідовників у твоїй справі., а отже, всі громадяни країни повинні перейматися питаннями виховання зростаючого покоління.

Причинами аномалій у розвитку дітей автор вважає порушення законів та заповідей, які даються для еволюційного розвитку людства. Хтось порушує закон любові. Не може полюбити ближнього, не може пробачити ворога [1, с. 404].

Автор говорить про один із шляхів збільшення кількості доброзичливих людей це шлях самопізнання, який передбачає докладання зусиль, щоб стати учителем, цілителем та суддею в першу чергу самому собі. Самодостатня людина має можливість покращити генофонд свого роду.

Для майбутніх батьків, які вирішили продовжити рід, насамперед важливо врахувати наступні фактори:

  1. Досягнення статевого віку.
  2. Фізичне здоровя.
  3. Наявність самостійності.
  4. Наявність емоційної врівноваженості.
  5. Наявність освіти.
  6. Свідоме бажання мати сімю.
  7. Свідома батьківська відповідальність [1, с. 405].

Крім громадянських і моральних законів є ще вищі закони, духовні, Божественні.

Автор пропонує для відповідальних батьків правила, виконання яких дасть можливість не порушувати генетичний код людства:

  • Хочеш мати здоровіших нащадків? Будь здоровим сам!
  • Хочеш мати доброзичливих дітей? Пізнай почуття міри, справедливості і прощення, та передай це дітям!
  • Хочеш мати розсудливих дітей? Прищепи любов до пізнання, повагу до минулого, самостійність в прийнятті рішень!
  • Хочеш, щоб діти радували тебе та оточуючих? Навчися сам та передай свій досвід про те, як спокійно ставитися до кожного вдалого дня і як отримати позитивний досвід з будь-якої невдачі.
  • Хочеш мати духовно освічених дітей? Навчи їх любити Бога, який живе у серці [1, с. 406].

Література

  1. Пиньковская Э.А. Серия книг «Спаси и сохрани». Том 3. «Детектор лести». Черкассы : Издатель Чабаненко Ю. А., 2013. 436 с. + 3 таблицы.

Etot

Додати коментар

Захисний код
Оновити