Зареєструйтесь на нашому сайті, щоб отримати додаткові можливості!

Дякуємо за реєстрацію!

Авторизация

ЕТАПИ ОЧИЩЕННЯ

Муляр Наталія Миколаївна

Чим більше кожна людина докладає зусиль для осмислення явищ, що відбуваються, тим більше систематизується і уніфікується знання духовних законів і норм у груповій свідомості людства.

Багато людей готові пройти перший етап розвитку – пізнати себе. Менше людей переходить до другого етапу – ритмічної праці в самопізнанні. Найважче дістатися і перебувати в третьому етапі – готовності до самовдосконалення, що допомагає не тільки зрозуміти і визнати свої помилки і недоліки, але і бути готовим до їх виправлення. Четвертий етап – це вже процес трансформації недоліків у чесноти. На цьому етапі змінюється якість вчинків, слів і думок [1, с. 62].

Я постійно читала різну літературу на тему самопізнання і іноді дивилася телевізійні передачі. Мені було цікаво, але не було системи. Коли я стала слухачем лекцій Е. А. Піньковської і почала відвідувати практичні заняття у Лізі культури, у мене з'явилася системність у заняттях самопізнанням. Систематичне виконання домашніх завдань допомагає налаштуватися на певний ритм, що дозволяє більш серйозно і глибоко займатися собою. Тепер я намагаюся стежити за своїми вчинками, словами і думками, аналізувати їх під час події і трансформувати в більш позитивні.

Миролюбна, відповідальна людина розуміє, що самопізнання починається з очищення організму. Але шкідливі звички – переїдання, куріння, алкоголь – гальмують цей процес. Я теж намагаюся позбутися від своїх шкідливих звичок. М'ясо, рибу не їм, не курю і не п'ю алкогольних напоїв. Але обожнюю солодощі та каву. Під час Різдвяного і Пасхального постів намагаюся стежити за чистотою своїх вчинків, слів і думок, і не їм солодкого, не п'ю каву.

Повністю згодна зі словами Емми Анатоліївни, що людина з більш чистими вчинками, словами і думками позбавляється від хронічних хвороб і взагалі менше хворіє. Думки людини, її бажання і емоції дають поштовх до швидшого одужання або до затягування перебігу хвороби. Якщо при симптомах нездоров'я людина швидко і правильно трансформує свої дії, слова і думки, встановить собі необхідний термін для виходу із стану нездоров'я, то процес одужання настає швидше. Постійна звичка відкладати всі справи на потім або невиконання дрібних справ приводить людину до втоми і розчарування. А клітини в організмі людини чинять так само, як і людина. То виконують, то не виконують свої функції.

Завдання людей, що займаються постійно і ритмічно самопізнанням і самовдосконаленням, які вміють аналізувати і трансформувати свої недоліки, допомогти удосконалюватися людям, які стали на шлях до самопізнання [1, с. 65].

Література

  1. Пиньковская Э.А. Детектор лести (серия книг «Спаси и сохрани») / Э. А. Пиньковская. – Черкассы : Издатель Чабаненко Ю. А., 2013. – 436 с.

lestnitsa vverkh

Додати коментар

Захисний код
Оновити