Зареєструйтесь на нашому сайті, щоб отримати додаткові можливості!

Дякуємо за реєстрацію!

Авторизация

ПРО МИР, ВІЙНИ І ПЕРІОД ЗМІН

Іваницька Любов Михайлівна

Досліджуйте себе уважно,

Досліджуйте, народе неприборканий...

шукайте правди,

шукайте смиренномудрості...

З книги пророка Софонії, (2:1,3)

Попередні століття, і особливо минуле двадцяте століття, були відзначені жорстокими і руйнівними війнами, в тому числі, двома світовими. Настало третє тисячоліття і за законом Змін відбувається зміна енергетики простору і починається новий виток розвитку цивілізації на планеті Земля. Настає нова епоха – Ера Милосердя.

Е. А. Піньковська у своїй філософській праці із самопізнання «Спаси і збережи» зазначає: «Всі, хто живуть у цей час, згідно із Законом Космічних Змін, серед бурхливих невизначеностей, руйнування, посеред моноліту механізації, якими відзначена епоха, що йде – всі люди повинні інтегрувати свою свідомість у випробуваннях простої повсякденності. Час, коли на карту поставлено не тільки особисте життя, але й існування планети, дуже відповідальний. Лише змінена, наповнена співчуттям свідомість побачить «світло в кінці тунелю».

Прийдешня епоха Водолія обіцяє землянам життя в чистому, доброму, благородному, світлому світі. Шкода, що не всі цього хочуть, не всі готові прийняти закони миру і добра.

Той, хто загрузнув у гріхах, хто не був чесний і зраджував, хто був жадібний і крав, хто був цинічний, брав і давав хабарі, той, хто жив людиноненависником, бив і вбивав, хто лихословив, засуджував і брехав – як такий може бажати змін? Для подібного суб'єкта зміни у власному мисленні означають загибель всього, що ним нажито: втрату влади, кар'єри, матеріального достатку.

Той, хто чесний, скромний, безкорисливий, справедливий і освічений, він тому (іншому) може стати другом, навіть якщо перший забажає цього? А ти б міг?

Визнач для себе: в якому суспільстві тобі хочеться жити? В такому, де більше перших (злих) або других (добрих)? Складність полягає в тому, що всі люди можуть почати видозмінювати це своє життя, але лише за власним бажанням, за покликом розуму і серця.

Простіше и корисніше за все починати з себе.

...Скинувши свої ланцюги страху, злості, духовної ліні, загальною агресивності, ти тим самим зменшиш наявність або концентрацію цих енергій і в оточуючих тебе людях ...

Подивимося вглиб себе.

Пізнаємо себе.

Очистимо себе» [1, с. 9-10].

Відповіді на питання «Як пізнати і змінити себе?» можна знайти і в другому томі книги «Спаси і збережи», який називається «Егологія». Е. А. Піньковською вперше введено термін «егологія» – наука про себе або набуття себе.

«Без війн, що забирають життя, без конфліктів, що розпалюють війни, без агресії, що породжує будь-який конфлікт – багато що може змінитися в суспільних відносинах людей, що живуть на одній планеті. Ті, хто не мають в собі миру і правди, завжди провокують будь-який конфлікт.

Ось і виведена формула для вирішення питання про припинення воєн і зниження числа конфліктів.

Необхідне подолання агресії в собі, в сім'ї, в колективі, де ти працюєш, в країні, громадянином якої є.

Війна з невіглаством, брехнею, невдячністю, безвідповідальністю – це цілком реальна альтернатива війнам загарбницьким і знищуючим творіння рук людських і самої людини, «вінця» Природи. Ось які війни політичні та релігійні лідери повинні вітати в країнах, що розвиваються!» [2, с. 69].

У книзі оповідань для дітей «Моя Земля», у главі «Земля-Батьківщина» автор пише:

«Головне, найсвятіше для всіх людей поняття Батьківщина-Мати - це планета Земля. Вона одна для темношкірих і білих, для китайців, росіян і українців, для освічених і неписьменних. Всі люди, діти однієї землі, живуть під одним сонцем. Виходить, земляни – це одна дружна сім'я? Всі, хто живуть в одній родині, називаються братами і сестрами.

Так і слід думати про людей. Так і старайся ставитися до всіх: з повагою, турботою, миролюбно, як до рідних» [3, с. 11].

Наведена цитата демонструє, що дані оповідання призначені для формування почуттів миролюбності, правдивості, подяки та відповідальності, які так необхідні у вихованні дітей раннього віку.

Люди, знайомі з книгами Е. А. Піньковської, які приймають методику самопізнання і самовдосконалення в них викладену, не перестають переконуватися, що філософський підхід, знання дають можливість людині орієнтуватися в непростих умовах періоду змін, адаптуватися до вимог еволюційних перетворень сучасності. І таких людей стає все більше.

Залучення до подібних знань, видання та поширення таких книг як «Спаси і збережи» в середовищі сучасників сприяють збереженню миру на планеті Земля. І це зовсім не перебільшення. Нова епоха вимагає нових знань, мислення і підходів.

Література

  1. Пиньковская Э. А. Спаси и сохрани: в 3-х т. Т.1: Кто ты? – Черкассы : Издатель Чабаненко Ю. А., 2011. – 814 с.
  2. Пиньковская Э. А. Спаси и сохрани: в 3-х т. Т. 2: Эгология. - Черкассы : Издатель Чабаненко Ю. А., 2012. - 438 с.
  3. Пиньковская Э. А. Моя земля : рассказы. - Черкассы : Издатель Чабаненко Ю. А., 2011. - 16 с.

Додати коментар

Захисний код
Оновити